Blog uživatele Viking

Kalendář akcí 2011/2012

  1. EvangMotoSilvestr: Volduchy - u Vikinga, 30.12. 2011 - 1.1. 2012. 
  2. EvangMotoSetkání: 9.-11.3. 2012 Výstava Motockl 2012 (Brno BVV). Tradiční setkání, když už pravá ruka neskutečně svrbí, ale venku je furt kolem nuly. Tentokrát zase v Brně.
  3. EvangMotoProcitnutí: 18.-20.5. 2012 v Třebenicích. V plánu jsou Pekelné doly, výjezd na Jedlovou, Mácháč, možná i Čertovy hlavy u Mělníka.
  4. EvangMotoÚlet: Buď jednu z nevybraných variant MotoTour, anebo úplně něco jiného. Každopádně je třeba někde a nějak oslavit spoustu kulatin a polokulatin (Brácha, Sharki, Viking, BuF, Pupina). Během Brna jsme zmínili možnost se setkat a oslavit na Voldušských Jiskrách, tedy 5.7. (v předvečer Mr. Jana upalujeme husu aneb setkání těch, kteří by se jinak nesetkali). Navázalo by se na to výjezdem pro dobrodruhy anebo rozjezdem domů podle času.  
  5. EvangMotoTour:
  • varianta a) Alpy a tři nejvyšší průsmyky dostupné po silnici - italské Passo Stelvio 2 758, francouzské Col de Iseran 2 770, Col de la Bonette 2 802 m.n.m. Tůra malinko delší. Dalo by se dojet až k Francouzské riviéře, pák na východ do Benátek a cestou domů přes slovinský Triglav, rakouský GG a německý Berchtesgaden zpět domů. Mapa je zde. Cca 3 300 km.
  • varianta b) Nějaká česká komunita na Balkánu cestou na Jadran. Nebo slovenská komunita. Mám zajímavý kontakt na Slováky žijící v Srbsku, bezva lidi. A žehnají tam každoročně motorkářům!
  • varianta c) Tradiční Čechy, ovšem jediné, co jsme zatím moc neprojeli, je České Středohoří. Anebo Morava, a ta Jižní by mohla být zajímavé zejména pro ty, kteří nedokončili tour v roce 2011 (to skončilo ve sklípku ;-))

  6. EvangMotoUsínání: Brácha navrhuje okruh kolem Jílového u Prahy, mapu naleznete zde.

Jarní výlet

 "Vikošu, co děláš příští sobotu?" "Marta nahrává s kapelou, ale zeptám se, od kdy do kdy." "Že bysme se projeli." "No, to bych dal, Sharki, svrbí mě pravá ruka." "Tak dej vědět."

Pořádnej ofík

Alpy 2011 - Speck'n'beer Tour: Day Four

 Ráno jsme vstali jak jsme si domluvili. Až na Jawáka. Budík v pět mu díkybohu nezvonil. Ale nereagoval ani na naše buzení. Něco se ve stanu začalo díto čtvrt hodinu později. V sedm ráno, co jsme už měli náš stan sbalený, bagáž na motorkách a byli po snídani, se tep

Alpy 2011 - Speck'n'beer Tour: Day Three

 Den třetí byl relativně odpočinkový. Před námi cca 250 km. Ale načerpat v Itálii v neděli benzin, to je opruz! Taliání maj totiž v neděli všude zavřeno, tečka. Pumpy sice mají tankomaty, ale ani jeden, co jsme potkali, nebral platební karty. Chrastili jsme hotovost, jak se dalo.

Alpy 2011 - Speck'n'beer Tour: Day Two

 Ráno bylo slunečné a krámek v kempu nabídl čerstvé bagety. Čekaly nás Dolomity a spoustu průsmyků naráz. Vyrazili jsme kolem 9. hodiny. Měli jsme poměrně ambiciozní plán, který by se za normálních okolností asi dal zvládnout - nebýt...Jawáka! Když jsme mezi Lienzem a Toblachem stáli 4x během 20 km, krev se nám zpěnila. Takhle nedáme vůbec nic!

Alpy 2011 - Speck'n'beer Tour: Day One

 Páteční ráno bylo slunné a přímo vábilo k vyjížďce. To, že máme vstávat, nám připomínal Jawákův budík v mobilu, který nás svým alarmem drtil každých 15 minut už od 5-ti ráno. Marné byly naše prosby, aby to vypnul. No, prosby, zpočátku se to tak možná dalo nazvat. Čím více se blížila běžná hodina vstávání, tím naše prosby nabíraly důraznosti a vulgarity.

Alpy 2011 - Speck'n'beer Tour: Day Zero

Alpy jsou fenoménem. O tom není sporu. Motorkářská Mekka, nekonečný adrenalin...najdi rovinu a dostaneš metál. I při opakovaných návštěvách se najde vždy něco nového, dosud neobjeveného. To byly motivy, proč se opět do Alp vydat. Měl jsem už dvojnásobnou zkušenost, měla to být třetí výprava. Proto jsem kývnul, že povedu partu.

Aprilia Caponord v testu ČMN

Na 99% dokonalosti! To je shrnutí testu Aprilie Caponord v rubrice second hand. Neprávem odsuzovaný model prokázal své kvality. Aby ne, vždyt jsem to říkal, že jezdí super ;-) Viking

Čitelná velikost textu článku je zde.

 

 

Evangmotoklub v Křesťanském magazínu

 V úvodu přineseme reportáž z třebíčské konference o benediktinech. Dále zavítáme na Svatý Kopeček na Romskou pouť; modlitby letošního setkání byly obětovány také za vyřešení nesnadné situace na severu Čech.

S motorkáři z Evangmota se vydáme na mototour po Česku a hlavně do Sobotína, kam každé dva roky přijíždějí dělat radost lidem do místního domova pro seniory.

Syndikovat obsah